Kleurentherapie bij Therapie Voorburg

Een veel gebruikte behandelmethode bij Therapie Voorburg is de kleurmethodiek, een door mij ontwikkelde methode met als basis kleurenpsychologie. Deze psychologie heb ik aangepast, uitgebreid en in een hedendaags werkbaar model gegoten.

Proactief denken en handelen

Je  gedachtepatronen worden bepaald door kleuren. Daarnaast beïnvloeden kleuren je. Via de kleurmethodiek krijg je op herkenbare wijze inzicht in oorzaak en gevolg, denkpatronen, belevingswereld en handelswijze.

De kleuren worden ingezet om je gevoelens (bijvoorbeeld stress of onmacht) ten opzichte van bepaalde situaties of (traumatische) ervaringen te kunnen uiten. Door de af- of juist voorkeur van bepaalde kleuren worden probleemgebieden zichtbaar. Hier ga je met hulp van Therapie Voorburg aan werken.

De kleurmethodiek leert je proactief denken en handelen. Oude patronen van reactief handelen verdwijnen, met alle positieve gevolgen van dien.

Laagdrempelig

Kleur is laagdrempelig en geeft een gevoel van speelsheid en veiligheid. Hierdoor vallen weerstanden weg en neemt de bereidheid om actief deel te nemen toe.

De methode is geschikt voor meerdere doelgroepen en kan zowel individueel als in groepsverband ingezet worden.

Wetenschappelijk bewezen

De effecten van kleur zijn wetenschappelijk bewezen en worden succesvol toegepast. Het is een veilige manier om gedachten, ervaringen en belevingen te uiten.

Niet alleen krijg je inzicht in je eigen denkwijze, maar ook in de denkwijze en beleving van de ander. Hierdoor ontstaat wederzijds respect en begrip.

Contact

Heb je nog vragen over de kleurenmethodiek of wil je weten of deze methode jou kan helpen? Bel dan naar 070 – 2210068 of stuur een mail naar Therapie Voorburg ter attentie van Patty Boting.