Wat kunnen therapeuten in Voorburg voor je doen?

Een therapeut gaat een aantal dingen voor je doen.

 • Stellen van de diagnose
  Naar aanleiding van jouw verhaal vertel ik je binnen welk klachtenprofiel je valt. Voor veel mensen is het fijn om te weten wat er precies speelt. Ik geef je informatie, leestips en help je te begrijpen wat het precies betekent.
 • Helpen je te vinden wat jij er aan kunt doen
  Dat is namelijk voor iedereen anders. Bij verschillende klachten passen verschillende manieren om er mee om te gaan. Welke bij jou past hangt af van jouw eigen vaardigheden en talenten. Ik doe dan ook mijn best niet alleen jouw klacht, maar vooral ook jou goed te leren kennen.
 • Helpen met het werken aan je klacht
  Als ik weet wat de klacht is en hoe jij er mee om kunt gaan, kun je aan de slag. Een innerlijk proces of situatie veranderen is hard werk. Vaak zijn oude patronen en persoonlijke ‘valkuilen’ heel hardnekkig. Toch merk je al snel dat je resultaat boekt. Dat resultaat beschrijf ik graag als innerlijke groei. Eigenlijk groei je van je klacht weg.

Je ontdekt jezelf opnieuw, weet beter wat je wilt en kunt en hebt meer grip op je eigen leven. Daarmee levert een behandeling doorgaans meer op dan alleen klachtherstel, al is dat natuurlijk wel het belangrijkste.

‘Klik’ met een therapeut

Samenwerken met een therapeut kun je misschien nog het beste zien als een project. En dat project ben jij. Met de vakkennis, het inzicht en de analyse van de therapeut en jouw inzet en motivatie zul je het moeten doen.

Naast dat een therapeut een vakman of -vrouw moet zijn, moet je er dus ook goed mee kunnen samenwerken. Jullie moeten elkaar goed begrijpen. Nu is het zo dat therapeuten getraind zijn in het behandelen van heel verschillende mensen. In de regel merk je dat de therapeut heel goed jouw taal kan spreken. Toch is de ‘klik’ niet vanzelfsprekend en wel nodig voor het succes van de behandeling.

Hoe kies je een therapeut?

Je bent hier, nu, op deze website. Dat wil zeggen dat je weet dat je erkent dat je een klacht hebt en inziet dat je hulp nodig hebt. Waar moet je op letten?

Je moet op drie dingen letten:

 • is de therapeut aangesloten bij een beroepsvereniging?
 • heeft de therapeut de benodigde ‘papieren’ en
 • past de therapeut bij jou?

Die eerste twee zijn makkelijk na te gaan. Heel praktisch, check op de website de opleidingen en kwalificaties en welke beroepsvereniging de therapeut heeft. Over het algemeen is bijvoorbeeld een registratie bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counselors een goede graadmeter.

De derde is het belangrijkst en ook het lastigst. Door te doen wat je nu doet, een website napluizen, kom je veel te weten over de stijl van werken en de persoon. Dat is belangrijk, want je gaat samenwerken, dus dan moet je elkaar wel liggen. Kom je er zo niet uit, dan kun je in je omgeving navragen en ook je huisarts kan je goed op weg helpen.

Meer informatie over therapeuten in Voorburg

Als je een goed gevoel hebt bij een therapeut, aarzel dan niet een afspraak te maken, of eens te bellen naar 070 – 22 10 068 of mailen. Je zit helemaal nergens aan vast.