Therapie Voorburg

Over mij – Patty Boting

Oplossingen zoeken

Mijn leven bestaat uit het zoeken naar oplossingen en om mensen daarin te ondersteunen. Soms kom ik cliënten een paar jaar later tegen of krijg ik een mailtje dat het allemaal goed gaat. Dat vind ik zo mooi om te zien: dat ik mensen ondanks alles weer kan terugbrengen in hun kracht en in de maatschappij.

Nieuwsgierig

Ik begon mijn loopbaan als interim manager. Ik was goed in het opzetten van een organisatie, motivatie op orde krijgen, pijnpunten vinden en oplossen, maar ik vond het te oppervlakkig. Het was niet prettig om in mijn werkperspectief altijd de organisatie als eerste en de mensen als tweede te plaatsen. Ik was veel meer geïnteresseerd in de mens zelf: waarom we bepaalde keuzes maken, waarom we soms struikelen en wat ons drijft.

Die nieuwsgierigheid naar gedachtepatronen en hoe die veranderd zouden kunnen worden zodat we sterker in het leven staan, dat paste veel meer bij mij. Elk mens heeft zijn eigen belevingswereld en op welke manier kun je het beste uit jezelf halen? Dat vond ik interessant.

Blijven ontwikkelen

Dus ging ik weer studeren. Van oplossingsgerichte psychologie tot parapsychologie, van DISC trainer tot counselor/coach en voetreflexmassage. Inmiddels heb ik al 20 jaar mijn eigen therapiepraktijk in Voorburg, maar nog steeds blijf ik lezen, studeren en werken aan mijn eigen ontwikkeling.

Want uiteraard heb ook ik mijn rugzakje met levenservaring, maar ik heb altijd een positieve kant kunnen vinden om het op te lossen. Die ervaring kan ik goed inzetten tijdens gesprekken met cliënten.

20 jaar ervaring

Mensen handelen vaak vanuit een aanname. We denken te weten wat anderen van ons verwachten en daar gaan we ons naar gedragen. Dat levert gegarandeerd een teleurstelling op, want je hebt nooit gevraagd of dat inderdaad zo is.

In de 20 jaar die ik in dit vak zit, heb ik veel kunnen terugbrengen naar de aanname, de invulling van mensen. Vrijwel alle problematiek is te herleiden naar een gebrek aan zelfreflectie, niet je gevoel kunnen benoemen en een vertroebelde communicatie. Je legt jouw probleem neer bij de ander, terwijl transparanter communiceren veel lucht geeft in het leven.

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen of wil je meer weten over mij of mijn therapie praktijk Therapie Voorburg? Bel naar 070 – 2210068 gerust voor een afspraak of stuur een email, ik help je graag.