Therapie Voorburg met therapeut Patty Boting

Heb je het idee dat therapie een stap te ver is voor jou? Bekijk het dan eens van deze kant: als psycholoog ben ik jouw persoonlijke navigatiesysteem. Een navigatiesysteem geeft je de route, maar je rijdt altijd zelf naar je bestemming toe. Het geeft voldoende ondersteuning om je doel te bereiken, ook als je door een wegversperring een kleine omweg moet nemen. Met een psycholoog werkt het net zo: je moet erop kunnen vertrouwen.

In mijn praktijk zie ik heel uiteenlopende klachten, maar vaak is het te herleiden naar het vastlopen in bepaalde gedachtepatronen. Ik hoor vaak: Waarom overkomt mij dit? Maar je kunt de vraag ook anders stellen: Hoe heeft dit kunnen gebeuren? En wat had je zelf anders kunnen of moeten doen? Zulk soort gedachtepatronen zullen we onderzoeken en veranderen.

Heb je er al eens aan gedacht om preventief een afspraak te maken voor een consult? Dat kan jou zoveel sterker maken. Net zoals je je auto één keer per jaar naar de APK brengt, vind ik dat je jezelf ook af en toe een mentale check moet gunnen. Als je eens per jaar een sessie doet, is het makkelijker om ervoor te zorgen dat je niet vastloopt in een bepaalde patronen.

Maar wees gerust, ook als je nu wel bent vastgelopen is er een uitweg. Die uitweg start bij een intakegesprek.

Eerste gesprek

Tijdens het eerste gesprek nemen we de tijd voor je verhaal en brengen we het probleem in kaart. Ik probeer een zo breed mogelijk beeld te krijgen van jouw situatie en zal dingen verwoorden die je ongetwijfeld zal herkennen. Ik stel vragen: Wat verwacht je van mij? Wat wil je bereiken en waarom wil je dat bereiken?

Ik analyseer het probleem en doe alles in overleg met jou. Het is belangrijk dat we realistische doelen stellen, dat is het begin. Je wilt ergens naartoe, maar we moeten eerst het pad schoonvegen.

Aan de slag

Na die eerste sessie geef ik je handvatten om mee aan het werk te gaan. Ik zie de oplossing als leidend principe, niet het probleem. We maken de oplossing specifiek en meetbaar, op zo’n manier dat het acceptabel is voor jou en aansluit bij jouw mogelijkheden.

Therapie Voorburg: stap voor stap

Jouw probleem is niet van de ene op de andere dag gekomen, dat is in fases gebeurd. En in fases zul je jezelf weer moeten hervatten.

Hoe lang een traject duurt hangt volledig van de problematiek af, maar jij bepaalt jouw tempo. In het begin van de behandeling bij Therapie Voorburg spreken we wekelijks af, daarna rekken we de tussenliggende periode naar twee, drie weken. Maar ik beloof: ik zal je onderweg nooit laten struikelen. Je mag me tussendoor altijd bellen met of mailen met vragen, want het zou zonde zijn als je halverwege vastloopt.

Wat ik voor jou kan doen

Ik werk eclectisch, dus kies altijd een techniek die aansluit bij jouw behoefte en competenties. Alles gaat in overleg en jij beslist.

Mijn voornaamste rol is om jou te spiegelen. Waar ben je de weg kwijtgeraakt, ondanks alle goede bedoelingen? Door mijn inzichten in jouw denk- en gedragspatronen te geven, kunnen wij samen inzicht krijgen in jouw handelen en de gedachte erachter. Wat dacht je toen je dat deed? Het is de meest effectieve methode in de psychologie. En daar moet je mee aan de slag.

Maak een afspraak

Wil je meer weten over therapie in Voorburg en mijn manier van werken? Neem gerust contact op voor meer informatie. Een navigatiesysteem koop je tenslotte ook niet zonder rond te kijken. Bel voor een afspraak naar 070 – 2210068 of stuur een email. Ik help je graag.